SPECIFIKACIJE

SPECIFIKACIJE

SPECIFIKACIJE kućica

NAŠ STRUČNI TIM INŽENJERA I GRADITELJA PRI IZRADI MODULNIH KUĆA OSMISLIO JE INOVATIVNA RJEŠENJA GRADNJE, KORISTEĆI SUVREMENE I INOVATIVNE, EKOLOŠKI ODRŽIVE MATERIJALE I UGRAĐENU OPREMU ZA MAKSIMALNU TRAJNOST I POUZDANOST OD VELIKOG DO MALOG MJERILA (DETALJA).

PODVOZJE

Čelično podvozje projektirano je kao integrirana cjelina s ostatkom konstrukcije kuće, što joj daje maksimalnu stabilnost i čvrstoću. Izrađeno je od varenih pocinčanih cjevastih čeličnih profila, naknadno prebojanim i pjeskarenih, te premazanih bitumenom čime se postiže maksimalna zaštita i i dugovječnost konstrukcije. Sastavni dio podvozje su i pneumatski kotači koji se prilikom montaže mogu ukloniti i ponovo montirati kod transporta kuće, te integrirani sistem niveliranja.

KONSTRUKCIJA

Maksimalnu stabilnost nosive konstrukcije mobilnih kućica, izrađene od vruće pocinčanih cjevastih profila, postigli smo njezinom integracijom s podvozjem.

POD

Konstrukcija poda sa svojim toplinsko izolacijskim svojstvima visoko je energetski učinkovita, integrirana je u podvozje što kuću čini maksimalno stabilnom na bilo koji utjecaj sile. Standardna oprema obuhvaća završnu obradu poda vinyl pločama dodatno ojačanih protiv habanja i trošenja, dizajnom prilagođene željama naručitelja. Vinyl ploče polažu se na impregnirane OSB ploče, toplinski izolirane s donje strane slojem mineralne vune, hidroizolacijskom zaštitom i završno zatvorene limom. U podu su integrirane vodovodne instalacije koje su dodatno toplinski izolirane.

ZIDOVI

Zidovi s ispunom od mineralne vune zadovoljavaju visoke standarde energetske učinkovitosti i maksimalni A razred vatrootpornosti. Unutarnja strana završno je obložena Natur šperpločama (za prirodniji izgled) ili gips-kartonskim pločama bojanim po želji naručitelja. Ventilirane fasade unapređuju kvalitetu toplinske izolacije objekta, pružaju maksimalnu zaštitu od atmosferilija i ugodu boravka. Veliki izbor i kombinacije širokog spektra materijala, boja, obrada površina i formata fasadnih obloga pruža mogućnost potpune prilagodbe fasade vašim željama.

STROP

Konstrukcija stropa kućica slijedi sistem izolacije i nosivih stupova zidova. U interijeru se izvodi spušteni elektro strop s ugrađenom rasvjetom, dok je s vanjske strane ventilirani krov.

IZOLACIJA

Promišljenim odabirom materijala i načinom izrade konstrukcije, izolacijska svojstva kućice dovedena su do maksimuma. Ukupna debljina toplinske izolacije zidova od minimalno 10 cm i izolacija krova od 14 cm zadovoljava visoke standarde za maksimalan komfor boravka Hidroizolacija od paropropusnog – vodonepropusnog sloja omogućava maksimalnu zaštitu od atmosferilija i zaštitu od stvaranja kapilarne vlage i pljesni.

POKROV

Slojevi krova izvedeni na ventiliranoj potkonstrukciji pružaju dobru cirkulaciju i strujanje zraka čime se postiže ugodna mikroklima za boravak u kućici. Završni pokrov krova kuće može se izvesti od TPO folije za ravne krovove ili od pocinčanog i/ili plastificiranog valovitog ili trapeznog lima za kose krovove.

VENTILIRANA FASADA

Inovativnim dizajnom i konstrukcijom ventilirane fasade postigla se maksimalna dizajnerska sloboda koja pruža raznovrstan izbor završnih obloga i njihovih obloga. S inovativnim sistemom montažno-demontažnog pročelja pročelje se prilagođava promjeni stila, boje i oblika po želji naručitelja, a s takvim sistemom montažno-demontažnog pročelja održavanje postaje maksimalno olakšano.

 VANJSKA STOLARIJA

Panoramska vrata i izduženi prozori daju kući elegantan izgled i otvorene vizure prema okolišu. Izrađena su od visokokvalitetnog tvrdog višekomornog PVC-a s prekinutim toplinskim mostom, a boja i završni dizajn su prilagođeni pročelju kuće. Vanjski detalji prozora su nam isto tako bitni i razrađeni. S izvučenim opšavom oko prozora fasada dobiva trodimenzionalan izgled, a opšav postaje završna linija svih prozorskih okvira i zatvara rub ventilirane fasade.

ZENITALNO OSVJETLJENJE

Ugodnoj atmosferi boravka u interijeru kuće doprinose ugrađene krovne kupole koje pružaju ugodno disperzivno zenitalno osvjetljenje.

RASVJETA

Prilagodljiva unutarnja i vanjska rasvjeta stvara različite ugođaje za korisnika. Direktna rasvjeta ugrađena u spušteni strop osigurava dobru vidljivost u radnim područjima, dok osjećaj ugode osigurava ambijentalna rasvjeta disperzirana po interijeru. Eksterijerna rasvjeta na pročelju i terasama kućice komplementira estetiku vanjskog izgleda kućice te istodobno zadovoljava visoke standarde vodotjesnosti.

UNUTARNJE UREĐENJE

Unutarnji dizajn namještaja i vrata izrađenih od vrhunskih materijala predstavlja spoj funkcionalnosti i dizajna. Izrada stolarskih elemenata po mjeri, i odabir završnih obrada i boja u interijeru pružaju korisniku mogućnost personalizacije dizajna interijera. Namještaj odlikuju pomno planirani prostori za skladištenje s maksimalne iskoristivosti prostora i sistem otvaranja ladica i ormara na potisak. Klizna vrata u interijeru omogućavaju nesmetano kretanje prostorom. Kvalitetni tekstili i zavijese za zatamnjivanje prostorija odabrani u skladu s prirodnim okolišem upotpunjuju osjećaj boravka u hotelu.

SANITARNA OPREMA

Kupaonica je opremljena vrhunskim sanitarnim komponentama i popraćena sa svom dodatnom opremom. Potpuno je personalizirana i dizajnerski prilagođena željama korisnika, s ormarićem i policama, tuš kadom, staklenim kliznim stijenama, pločicama i wc-om s ugradbenim vodokotlićem.

ŠTEDLJIVI KUĆANSKI I KLIMATIZACIJSKI APARATI

Kuća je opremljena nisko-energetskim štedljivim aparatima vrhunske kvalitete, bojlerom za pripremu tople vode i SPLIT klima jedinicom. Kuhinja je standardno opremljena hladnjakom s prostorom za zamrzavanje i keramičkom elektronskom pločom za kuhanje. Kao dodatna oprema za zimsko vrijeme, uz klima jedinicu s opcijom grijanja i hlađenja pruža se mogućnost ugradnje sustava elektro radijatora.

PAMETNA MULTIMEDIJSKA RJEŠENJA

Za maksimalni doživljaj i opuštanje kuća je opremljena pametnim LED televizorom, antenskim sustavom, bluetooth unutarnjim i vanjskim zvučnikom, WIFI pojačivačem signala, kartičnim otključavanjem i zaključavanjem. Sigurnost i zaštita od požara nam je od posebne važnosti te je kuća opremljena protupožarnim alarmom. Dodatno kuća može sadržavati i drugu opremu, ovisno o željama naručitelja, npr. WIFI sustav,bluetooth punjač, AUX…

PAMETNO UPRAVLJANJE

Sustav pametnog upravljanja pridonosi komforu i sigurnosti korisnika, s kartičnim i senzornim sustavom bilo kao individualna jedinica ili kao dio sustava centralnog upravljanja u slučaju postavljanja kućice unutar kampa. Prilagodba vatrodojave ovisno o tome radi li se o individualnoj gradnji ili dio sustava centralne vatrodojave.

SAMOODRŽIVOST

Samoodrživo življenje bez priključka na energente i kanalizaciju s vlastitim izvorima energije, pitke vode i kanalizacijsko-reciklažnog sustava dio su nadogradnje ponude kuće. Vid neovisnog življenja sadržava solarne panele kao izvor elektroenergije i za pripremu tople vode, modularnu cisternu s pitkom vodom i postavu neovisnog vakum sustava kanalizacije.

Kontaktirajte nas!

Pošaljite nam e-mail na INFO@MODUL-SYSTEM.HR ili nas nazovite na broj 099 604 1684